Het NOS Journaal draagt ook gelukkig aan het begin van het jaar weer de belofte in zich, mocht op enig moment het idee in mijn fanatieke harses rijzen dat ik de fiets moet pakken richting een theater – wind en natte sneeuw trotserend – om een plotseling opgekomen verlangen naar cabaret of toneel te gaan bevredigen ik Godlof mijn gemakkelijke stoel daarvoor niet uit hoef, met 1 klik de tv aan en ik zit in het NOS Journaal, cabaret volop!

Welke berichten konden we de voorbije 2 weken dagelijks zien en meemaken in de NOS Journaal show.

Staxie: ‘Het afschieten van de hertjes in de Oostvaardersplassen gaat te lang duren, Staatsbosbeheer gaat daarom meer boswachters op meer dagen inzetten, zodoende kunnen de dieren sneller en efficiënter worden afgemaakt, pang pang pang.’

Zeg Staxie vertel ’s heb je je siliconen push ups in je bh’tje vandaag of niet?
Met een coltruitje zie je het goed wanneer je ze in hebt, dan is het tenminste duidelijk snap je, voor mij als man.
Of ben je zwanger dat zou natuurlijk ook kunnen, niet. Nee ik gok niet zwanger, er valt niets te lezen nog daarover op voorpagina van Telegraaf of cover van zijn zwakbegaafde broertje Story. Wel spannend hoor Staxy, je optreden bij het Journaal, lekker teasen; op maandag wel tieten op dinsdag geen tieten and so on and so on…show the News baby Yeah…

Staxy: ‘Ergens in Spanje in een gebied waar amper mensen wonen is een jongetje in een put van 150 meter diep gevallen. Het zijn altijd Spaanstalige landen waar dit soort put ongelukken gebeuren. Landen als Colombia, Chili, Zuid Amerikaanse gebieden vaak, en nu dus u hoorde het al bij de inleiding is Spanje opnieuw getroffen door zo’n ramp.
Wat ik me bij deze berichten telkens afvraag: Wie graaft die putten in de middle of fucking nowhere…en waarom zo diep, recht naar beneden, veel te smal om je in te kunnen bewegen, waarom?
Wat bezield zo iemand. Al dat gegraaf is verspilde moeite en gevaarlijk voor kleine kinderen.’

Hee Staxy zag jij je collega Robbie Trip ook struikelen en vallen laatst of kijk jij zelf het Journaal niet als je vrij bent, maakt ook verder niet uit, maar ‘t was om te gieren, toen hij, Rob dus, van links naar rechts de vloer over wilde steken, zijn ogen gefocust op de camera gleed tie uit, nee echt, over ‘n stukje plastic(wat leek op een boterhamzakje gevuld met water)op de gladde studiovloer en Bamm. Hij viel voorover plat op zijn gezicht, ik stik weer opnieuw van het lachen als ik er aan terug denk, heb je het niet gezien Staxy?
Liet ik je schrikken…kom kom, maak je geen zorgen meisje, je collega is ongedeerd, met Rob is alles ok, het was fake news (net als jouw tieten) Ik ben schrijver, iemand die dingen verzint. In feite heb ik heel de dag beeld en geluid in mijn hoofd, en alles gratis, da’s aan de ene kant super leuk maar soms ook best lastig, snap je…tja nou mijn probleem doei doei en de groeten aan Rob, ga zo door met de show Staxy want jullie doen het echt goed.