Groot Brittannië, zo groot is het allang niet meer.
Ja old news ik weet het maar probeer wakker te blijven dit reportagedicht wordt leuk, really stay with me en erger je niet aan het Engels wat ik door het Nederlands meng.
Waarom mengen?
Omdat het kan, ja zeg het is mijn tekst, en omdat ik het Engels een fantastische taal vind, ze voelt als mijn broedertaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Frans wat ik een erg snobbish en benepen taal vind – touche, ik spreek zelf geen woord Frans – plus dit stukje gaat niet over Frankrijk.
Moet gezegd fair is fair;
de brok die ik in mijn keel krijg, bij de eerste 2 maten al, na het horen van de Marseillaise valt nog goed te verklaren met het feit dat ik een muziek liefhebber ben, de samensmelting van tonen met de perfect gekozen woorden toegegeven zijn in de Franse taal, maar waarom ik ook de aandrang krijg om te gaan staan telkens wanneer (en waar dan ook) ik het Franse volkslied hoor blijft voor mij tot op de dag van vandaag een mysterie.
De wetenschap is een eind op scheut het brein groots – hoe daarbinnen draden uit gevoelens gesponnen verstrikt raken met geluiden – veel blijft ondoorgrondelijk.

Niet afdwalen schaapje naar de inleiding nu.

Drie en een half jaar geleden, give or take, duistere krachten beuken op de witte kliffen van Dover, chaos dreigt op het eiland een referendum is op handen. De stem van het Volk dat onbeheersbaar monster moet gehoord.

Topoverleg op 10 Downing Street.

De baas van MI6 wordt gebriefd door de regering, de Queen is op de hoogte gebracht.
MI6 neemt contact op met de enig overgebleven nog rechtopstaande Brit, de altijd trouwe, de Onwankelbare.

Bond vouwt zijn laptop open.
Hij grijnst, en fluistert zacht: ‘Well now you little fascist… Finally we meet’.
Bond’s target is een burger maar een van het giftigste soort, een wannebe politicus en dus altijd een dreiging voor de nationale veiligheid.

Brussel. Maandagochtend.
De gevel van het 5 sterrenhotel is kerst verlicht. De Vlaamse hemel grijs en druilerig. In zijn kamer op de dertiende verdieping ontwaakt Nigel Farage in een King Size Bed. Hij ligt stil op zijn rug en staart naar het plafond wrijft de slaap uit zijn vermoeide ogen. Het weekend was werken, lang vergaderen, lange uren maken tussen dat euro crapuul hier op het vasteland.
Te vermoeid, te laat ook om het ontbijt samen met de andere hotelgasten beneden te gebruiken reikt Nigel naar de telefoon naast het bed en belt roomservice.

Dit is het moment, de ochtend waarop Bond heeft gewacht sinds hij een week geleden is aangekomen bij het Brusselse hotel.
In de rol kruipen van barkeeper was easy, en een undercover 007 op het lijf geschreven.
Nu deze bewuste ochtend vraagt his Majesty’s Service and Roomservice om zijn diensten. He’s ready.

Bond staat in de lift welke soepel naar de 13de verdieping glijdt, naast hem staat een roestvast stalen trolley, licht schuddend door de verplaatsing van de lift. Op de trolley uitgestald staat een full english breakfast.

Het is Nigel Farage’s allerlaatste ontbijtje.

De liftdeuren openen, Bond duwt de trolley behendig voor zich uit en stopt voor de kamer deur, klopt op de deur, Nigel gekleed in paars violette kamerjas opent de deur kijkt eerst naar de rijk gevulde trolley en kijkt daarna tevreden in het gezicht van de man aan de deur.
Hij bedankt de man van de ‘Roomservice’ schuift hem snel een ten pound note in zijn linkerhand, neemt het karretje van hem over, trekt het de hotelkamer binnen en sluit de deur.

Bond draait zich om loopt het gangpad af terug naar de lift en verdwijnt.

De Europese kranten en Engelse tabloids een paar dagen later. De Koppen in Europa allemaal voor het eerst eensgezind
Nigel Farage Leider van UKIP sterft gruwelijke dood in Brussels Academisch Ziekenhuis! Het lichaam meteen diezelfde dag afgevoerd naar onbekende locatie zodat de veiligheid van de bevolking niet in het geding kon komen.
De post mortem uitgevoerd op het lichaam door een team Belgische artsen had onthuld dat de heer Farage met een 12 maal dodelijke dosis van het radioactieve polonium was vergiftigd.

MI6 maakt contact met hun undercover contacten bij die zelfde kranten en tabloids. Hun opdracht helder: Alle pijlen op Rusland, alles moet richting de Russen wijzen. De ‘feiten’ moeten doen vermoeden dat de Russen er achter zitten. Politicus vermoord op een hotelkamer, was een soort dissident, dood door vergiftiging, polonium waar en wanneer hebben we dat vaker gehoord.
De kranten en tabloids maken hun verhaal mooi rond.

Brute moord in hoofdstad van Europa!

Politicus Nigel Farage in Brussel vermoord met dodelijk dosis polonium door Russische geheime dienst.

En de bewijzen stapelen zich op. Gevraagd naar de raadselachtige barmedewerker van het hotel vertellen alle personeelsleden hetzelfde verhaal aan de autoriteiten, dat ondanks dat ze slechts kort met hem hadden samengewerkt, ze er allen zeker van zijn dat de man gebrekkig Engels sprak met een Oost -Europees accent. En dat hij buiten werktijden enkel wodka dronk.

De Russen op hun beurt laten dit niet over hun kant gaan. Eerst zeer verbolgen over de aantijgingen en dreigend met het terug roepen van de ambassadeur en wat geboycot hier en daar. De daarop volgende weken doen ze wat ze altijd doen: ontkennen !
De Britten en Belgen hebben dit absurde verhaal uit hun duimen gezogen verteld Sergej Lavrov ontspannen voor camera en daarmee is wat hem en de Russische regering betreft de kous af. Nigel who ?

Achter dikke gesloten deuren worden er op het radioactieve lichaam van Nigel Farage alle mogelijke tests en onderzoeken verricht, na afloop het stoffelijk overschot gecremeerd, in een loden urn verpakt en bijgezet in het familie graf.(de radioactieve c.q. explosieve versie wordt aan de Pers gevoerd, in werkelijkheid was Farage al dood na de eerste slok van zijn koffie, Bond had cyaankali gebruikt, cyaankali goed oplosbaar in vloeistof en altijd effectief)

Begin juni 2016 we naderen het referendum, Nigel Farage is ondertussen en met betrekking tot dat referendum zeker niet vergeten, hij zal zijn plaats krijgen in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, niet als politicus en patriot maar als landverrader nu er steeds vaker verhalen de pers halen waarin alsmaar duidelijker wordt dat hij al jaren lang the Russian Connection was.

Het waren dus toch weer de Russen – ja ze blijven ontkennen – een mens kijkt er niet meer van op.

De chaos binnen de Engelse politiek is nog niet helemaal bedongen UKIP pruttelt nog wat na na de brute moord op hun leider maar het hart is er uit. Voor the Brittish Goverment belangrijk want de volksmenner is van het bord gehaald, en een hernieuwde rust is weergekeerd.
Tijdens het referendum blijft het gros van de Britse bevolking nuchter, jong en oud stemmen met hun boeren verstand voor Blijven in de Europese Unie.

Maar zo is het niet gegaan. De regering heeft MI6 niet voldoende gewaarschuwd voor het gevaar, of is het andersom gegaan, heeft MI6 verzaakt de regering volledig te informeren over de fascist Farage. Hoe het ook zei 007 is niet ingezet en dat was een fatale fout.

Nu vandaag strompelen de Britten met Theresa May samen schouder aan schouder in hun Kruisgang onderweg naar de Brexit.
Daarna stuiteren ze een keer, hun vaasje zwaar gekneusd maar niet gebroken, maken the U Turn and onwards naar een nieuw referendum.

Dus blijf zingen boys and girls, want zingen dat kunnen ze die Britten, als geen ander en beter dan de Fransen!

Rule Britannia, Britannia rule the waves!